Huis 13 

Terug van school? Eerst en vooral luisteren naar de verhalen, pijntjes, vermoeidheid, honger, ... 

of moeten eerst de stilzit-uren uit hun systeem? Toch maar eerst een vieruurtje, gezellige drukte aan de grote tafel.

Huiswerk is het noodzakelijke kwaad maar dan volgt "de eigen vrije tijd"!

Ook in de vakantie willen kinderen zelf kiezen wat ze doen met hun vrije tijd. Hoe zou je zelf zijn?

Dus zorgen wij voor ideeën : aantrekkelijk, uitdagend, onnozel, beetje bangelijk, uit de bol, ... 

"De boomhut vind ik de leukste plek omdat je daar geheimen kan vertellen. Je kan daar helemaal apart spelen. Dat is een rustige ruimte om alleen met je vrienden te zitten."

Karolina, 9 jaar

"Ik kom hier graag om samen te spelen met Alexandra en Robin. We spelen met de blokken, auto's en de soldaten. Met de blokken maken we een kasteel voor de auto's en de soldaten staan er op. Maar we steken er ook dieren in hoor!"

Stan, 4 jaar

Waarom geen pc of tv?

Omdat we anders willen uitdagen!  Omdat sommige kinderen reeds geruime tijd invullen met smartphone, tablet of pc. We hebben meer aan elkaar.

Er is wel een laptop die soms dienst moet doen in de huiswerktijd of die open gaat om hun favoriete muziek op te zoeken en te dansen.

Een TV hebben we niet maar wel een beamer en pc. Daarmee kunnen we op een regenachtige vakantiedag wel eens cinema spelen.  We maken een lange lijst met ieders favoriete DVD en dan volgt een democratische stemming. Welke film wordt het?

Samen leggen we de kamer vol matten, kussens en dekens en maken we popcorn. Natuurlijk krijgen kleuters een andere film dan de oudsten. 

Super gezellig.