Piep zei de muis in 't AchterhuisIeder opgevangen kind, iedere ouder en uiteindelijk iedereen die mee vorm geeft aan 't Achterhuisje moet er een positieve ervaring aan overhouden. Meer dan 30 jaar geleden startte onze kinderopvang als totaalopvang voor alle kinderen (0 tot 12 jaar) uit het gezin. 

 Het werd een mini-samenleving die gaandeweg groeide in de straat, in het dorp en natuurlijk in het hart van heel veel kinderen. Doorheen de jaren werd duidelijk dat een gezonde samenwerking van het team de graadmeter vormde van de geleverde kwaliteit. En we leerden gaandeweg dat zowel de kinderen, de ouders als de medewerkers zich goed moeten voelen en betrokken zijn in alle aspecten van het opvanggebeuren. Die driehoek 'samenwerking ouders, kinderen en medewerkers' is ons fundament.

Kinderopvang, als aanvulling van de gezinsopvoeding, is een tweede vast baken in het jonge leven. We zijn er ons goed van bewust dat we een enorme verantwoordelijkheid opnemen  tijdens een cruciale periode in hun ontwikkeling. Het is voor ons een dagelijkse opdracht om te blijven zoeken naar uitdagingen en vernieuwing en een goed voorbeeld te zijn voor onze pappenheimers.